27 Kasım 2019 Çarşamba

Yapboz çalışması

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2fd718832519

Arşimet




Newton




Afiş, logo, kelime bulutu, proje tanıtım kartı








NEWTON /OBLECK KATI MI SIVI MI? /YAĞMUR ZEYTİN


Newton tipi olmayan akışkanların bazıları üzerine bir kuvvet uygulandığında örneğin çalkalandıklarında viskoziteleri azalır yani akışkanlıkları artar demiştir. Ketçap neden  zor dökülür ?diyerek çocukların ilgisini bu konuya çektim. Ardından 
nişasta ve su kullanarak  Oobleck hazırladık.
Oobleck karışımından bir miktar alıp avucumuzda sıktığımızda başlangıçta katı bir top gibi olduğunu hissettik. Sıkmayı bıraktığımızda ise top sanki eriyormuş gibi parmaklarımızın arasından aktı. Karışıma yumruğumuzla vurduğumuzda ise sanki katı bir yüzeye çarptığımızı hissettik.

Oobleck karışımındaki nişasta su moleküllerine göre büyük, uzun zincirli moleküllerdir. Bu nedenle su molekülleri nişasta molekülleri arasından geçerek hareket edebilir. Oobleck karışımının normalde akışkan olmasının nedeni bu durumdur. Karışımın üzerine bir kuvvet uygulandığında ise su molekülleri nişasta parçacıkları arasından çıkar ve nişasta molekülleri bir arada kümelenir. Bu durum karışımın üzerine kuvvet uygulandığında oobleck’in katı gibi davranmasına neden olur. Dolayısıyla oobleck’in viskozitesi üzerine kuvvet uygulandığında değişir.

PROJE PANOMUZ/Yağmur ZEYTİN


NEWTON RENK ÇEMBERİMİZ/Yağmur ZEYTİN

 NEWTON RENK ÇEMBERİMİZ

il koordinörümüzle etwinning toplantısındayız/YAĞMUR ZEYTİN

19.11.2019 Salı günü Manisa Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulunda Manisa il koordinatörümüz Ahmet Morsümbül ,proje kurucumuz Pınar ŞAHİN,proje üyemiz Birsen Bakır la etwinning proje uygulamaları hakkında yararlı bir toplantısı gerçekleştirdik.

newton yer çekimi deneyi/Yağmur Zeytin/Neval yaralı milli egemenlik ilkokulu

newton yer çekimi deneyimiz için  yer çekimi nedir? dedik ve beyin frtınası yaptık.ardından legolarımızı ellerimize aldık ve yere bıraktık,gözlem sonuçlarımızı konuştuk.Newton un yer çekimi nasıl bulduğu sohbetin ardından Yer çekimi olmasaydı ne olurdu? sorusu hakkında  beyin fırtınasına devam ettik.

23 Kasım 2019 Cumartesi

17 Kasım 2019 Pazar


Çocuklara " yer çekimi  nedir?" sorusunu yönettim ve çocuklarla önce beyin fırtınası yaptık. Önce suluboyalarla sonra da mıknatısla deneyimizi yaptık ve yerçekimsiz ortam videolarını izledik. Çocuklar Newton'un resmini çizdiler.