18 Aralık 2019 Çarşamba
Afiş-Logo Anket Sonuçlarimız EBA haberde
Afiş-Logo Anket Sonuçlarimız EBA haberde yer aldı.
Bilim Çocukları Geliyor etwinning projemiz, 10-17 Aralık tarihleri arasında sürdürülen bir yarışma anketi ile, projeyi temsil edecek olan afiş ve logo seçimini yaptı. Proje ortaklarından Selma ÇETİN ve Melek YAYLA tarafından hazırlanan anket çalışmaları sonucunda, en çok oy alan afiş çalışması ile birinci İzmir Torbalı Zeliha Ömer Genç Kızılay Anaokulu öğretmeni Pelin KARABERBER YILMAZ, yine en çok oy alan logo çalışması ile birinci Manisa Spil Anaokulu Öğretmeni Selma ÇETİN olmuştur. 742 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen anket ile başarılı bir yaygınlaştırma çalışması gerçekleştirilmiştir
http://www.eba.gov.tr/haber/1576615354
EDİSON
Edison'un buluşları ile ilgili eşleştirme oyunu oynadık.
Sizde oynamak isterseniz linke tıklayın.
EDİSON'UN BULUŞLARI EŞLEŞTİRME OYUNU
Sizde oynamak isterseniz linke tıklayın.
EDİSON'UN BULUŞLARI EŞLEŞTİRME OYUNU
17 Aralık 2019 Salı
PROJE LOGO VE AFİŞ BİRİNCİSİ BELGESİ
PROJEMİZİN LOGO VE AFİŞ SEÇİM YARIŞMA ANKETİNE AFİŞ VE LOGOLARIYLA KATILAN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYOR , LOGO VE AFİŞİ EN ÇOY OY ALAN ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM.
AYRICA ANKETİ DÜZENLEYEN GÖREVLİ ÖĞRETMENLERİMİZE EMEKLERİ İÇİN BİR KEZ DAHA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
16 Aralık 2019 Pazartesi
SACİDE KILIÇ-BEKİR SITKI DURGUN PRIMARY SCHOOL ( OUR DECEMBER TASK)
THOMAS EDISON
We have started to the december tasks and my little scientists prepared some posters and lap books about Thomas Edison and his works,inventions, electricity curcuits and the story of bulbs.( Bilim çocukları daha önceden izledikleri videolardan ve birlikte yaptığımız araştırmalardan edindikleri bilgilerle Thomas Edison ve icatları ile ilgili farkındalık yaratmak için afişler ve flep kitaplar hazırladılar.)
THEY ARE LITTLE MAKERS
They learned about Galileo Galilei and his discoveries( Galileo Galilei ile ilgili sunum izledik.)
https://docs.google.com/presentation/d/1QQtvBPTNHVtFEuzlVKijxN8Z-gM7vzgSxoC9T6sgZ2k/edit?usp=sharing
They learned about Galileo Galilei and his discoveries.They worked on Galileo's studies about the moon and its surface.( Galileo Galilei ve çalışmalarını öğrendik.Grup çalışmaları yaptık .İlk çalışmamız "AY VE YÜZEYİ"
They made aluminum foil moons in order to discover the moon's surface.( alüminyum folya kullanarak Ay yaptık ve Ayın yüzeyini keşfettik ve yine yaparak öğrendik!)
They learned about Galileo Galilei and his discoveries.They worked on Galileo's studies about the moon and its surface.They made a foiled printed moon.( Galileo Galilei hakkında herşeyi öğrendiler ve Ay ile ilgili çalışmalarını inceledikten sonra alüminyum folya baskısıyla aylar yaptılar.Yine yaparak öğrendik!)
LITTLE SCIENTISTS MADE THEIR TELESCOPE AND DID OBSERVATIONS ABOUT CONSELLITATION (TELESKOP YAPTIK VE TAKIM YILDIZLARINI GÖZLEMLEDİK)
WE MADE A MOON VIEWER AND THEY HAVE OBSERVED THE MOON PHASES TWICE A WEEK ( AY VİZYONÖZ'Ü YAPTIK VE AY'IN EVRELERİNİ HAFTADA 2 GÜN GÖZLEMLEYİP NOTLATIMIZI ALARAK TAM BİR GÖZLEMCİ OLACAĞIZ.)
15 Aralık 2019 Pazar
Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu Kasım Ayı etkinlikleri- ISAAC NEWTON - SACİDE KILIÇ
Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu Kasım Ayı etkinlikleri- Arşimet- SACİDE KILIÇ
BEKİR SITKI DURGUN İLKOKULU- PROJEMİZ İLE İLGİLİHAZIRLIK ÇALIŞMALARI-SACİDE KILIÇI
OKUL TAKIMI PROJE POSTER VE AFİŞ TASARIMLARIMIZ
PROJE TANITIM KARTI
PROJE OKUL PANOMUZ
BİLİM ÇOCUKLARI 20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ FARKINDALIK ÇALIŞMASI
BEKİR SITKI DURGUN PROJE TAKIMI KASIM AYI BİLİM İNSANLARI
ISAAC NEWTON(YERÇEKİMİ)
Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu "Bilim Çocukları" kasım ayı boyunca çok çalıştılar ve ilk olarak Isaac Newton ile ilgili bir çok şey keşfedip deneyler yaptılar.
Yerçekimi çalışmaları
Newton'un kuvvet ile ilgili çalışmalarından yola çıkarak roketler,arabalar yaptık
Yerçekimi ile ilgili olarak Uzayın derinliklerini inceledik
ARCHIMETES(ARŞİMET)
Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu "Bilim Çocukları" kasım ayı boyunca çok çalıştılar ve Isaac Newton'dan sonra Arşimet ile ilgili bir çok şey keşfedip deneyler yaptılar.
SUYUN KALDIRMA KUVVETİ
(We studied Archimetes,his inventors and learned about his principle-BUOYANCY)
We did experiments to understand it! Here is Bekir sıtkı Durgun Project Team (Arşimet'i ve icatlarını çalıştık.Suyun kaldırma kuvvetini öğrendik ve anlamak için tecrübe ettik, deneyler yaptık
10 Aralık 2019 Salı
8 Aralık 2019 Pazar
Kasım Ayı Proroje Çalışmalarımızı Tamamladık
Spil Anaokulu Meraklı Minikler Sınıfı Öğretmenleri Pınar Şahin Rehberliğinde Issac Newton ve Arşimed ile Tanıştılar. Bilim Çocukları Geliyor e-Twining Projesi Kapsamında İlk Ay Isaac Newton ve Arşimed'e yer verildi .Etkinlikler aile katılım çalışmaları ile desteklenerek ailelerinde projede aktif olarak yer almalarına imkan verdi. Yaparak yaşayarak kalıcı öğrenmenin temel oluşturduğu projede öğrenciler oldukça keyifli anlar yaşadılar. Hazırladıkları çalışmaları arkadaşlarına sunarak aktif katılım sağladılar
27 Kasım 2019 Çarşamba
NEWTON /OBLECK KATI MI SIVI MI? /YAĞMUR ZEYTİN
Newton tipi olmayan akışkanların bazıları üzerine bir kuvvet uygulandığında örneğin çalkalandıklarında viskoziteleri azalır yani akışkanlıkları artar demiştir. Ketçap neden zor dökülür ?diyerek çocukların ilgisini bu konuya çektim. Ardından
nişasta ve su kullanarak Oobleck hazırladık.
Oobleck karışımından bir miktar alıp avucumuzda sıktığımızda başlangıçta katı bir top gibi olduğunu hissettik. Sıkmayı bıraktığımızda ise top sanki eriyormuş gibi parmaklarımızın arasından aktı. Karışıma yumruğumuzla vurduğumuzda ise sanki katı bir yüzeye çarptığımızı hissettik.
Oobleck karışımındaki nişasta su moleküllerine göre büyük, uzun zincirli moleküllerdir. Bu nedenle su molekülleri nişasta molekülleri arasından geçerek hareket edebilir. Oobleck karışımının normalde akışkan olmasının nedeni bu durumdur. Karışımın üzerine bir kuvvet uygulandığında ise su molekülleri nişasta parçacıkları arasından çıkar ve nişasta molekülleri bir arada kümelenir. Bu durum karışımın üzerine kuvvet uygulandığında oobleck’in katı gibi davranmasına neden olur. Dolayısıyla oobleck’in viskozitesi üzerine kuvvet uygulandığında değişir.
il koordinörümüzle etwinning toplantısındayız/YAĞMUR ZEYTİN
19.11.2019 Salı günü Manisa Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulunda Manisa il koordinatörümüz Ahmet Morsümbül ,proje kurucumuz Pınar ŞAHİN,proje üyemiz Birsen Bakır la etwinning proje uygulamaları hakkında yararlı bir toplantısı gerçekleştirdik.
newton yer çekimi deneyi/Yağmur Zeytin/Neval yaralı milli egemenlik ilkokulu
newton yer çekimi deneyimiz için yer çekimi nedir? dedik ve beyin frtınası yaptık.ardından legolarımızı ellerimize aldık ve yere bıraktık,gözlem sonuçlarımızı konuştuk.Newton un yer çekimi nasıl bulduğu sohbetin ardından Yer çekimi olmasaydı ne olurdu? sorusu hakkında beyin fırtınasına devam ettik.
26 Kasım 2019 Salı
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)